Kam na výlet na elektrokoloběžce? Nabízíme inspirace pro trasy v okolí Prahy

Chcete zažít dobrodružství a objevovat krásy poblíž Prahy na elektrokoloběžce?  Vyberte si spolehlivý a výkonný stroj a můžete vyrazit na cestu! Jsme výrobci silných a výkonných modelů, které jsou přímo stvořené pro objevování krás mimo městský ruch. V tomto článku vám představíme několik úchvatných tras, které jsme na těchto elektrokoloběžkách BLUETOUCH projeli a prozkoumali.

 Prokopské a Dalejské údolí

Na jihozápadním okraji Prahy se rozkládá skvělá rekreační oblast Prokopské a Dalejské údolí, která je jako stvořená pro milovníky přírody, turistiky a cyklistiky. Díky své rozmanitosti terénu se sem skvěle hodí silné elektrokoloběžky, které vás vyvezou i do kopce. Můžete se vydat k Prokopskému jezírku, prozkoumat Dalejský profil nebo si užít výhledy z mnoha vyhlídkových bodů.

Praktické informace k cestě:

Terén: Kombinace asfaltových cest a lesních stezek.

Doporučený model elektrokoloběžky: Výkonné modely s velkými koly, např. modely BT501, nebo BT1000 a BT2000.

Vybavení: Nezapomeňte na helmu, pitnou vodu a snack :-).

Okolí Karlštejna

Karlštejn, jeden z nejznámějších českých hradů, a jeho okolí nabízí nespočet krásných tras a míst k objevování na elektrokoloběžce. Začněte cestu třeba ve vesnici Karlštejn a vydejte se na jednu z cyklostezek, které vás zavedou kolem hradu a přes okolní přírodní krásy.

Co v okolí navštívit?

Hrad Karlštejn: Nevynechejte prohlídku tohoto majestátního hradu založeného Karlem IV. Elektrokoloběžku můžete jednoduše zabezpečit v aplikaci a připoutat třeba praktickým zámkem k cyklostojanu.

Křivoklátské lesy:

Tyto lesy nabízejí nádhernou přírodu ideální pro jízdu na elektrokoloběžce. Ideální terén pro dlouhé vyjížďky na elektrokoloběžce s dlouhým dojezdem BT501, která je osazená LG baterií a ujedete s ní až 60 km na jedno nabití.

Doporučený model elektrokoloběžky: Výkonné modely s velkými koly BT501, nebo BT1000 a BT2000.

Vybavení: Nezapomeňte na helmu, pitnou vodu a praktický držák na mobil, abyste se mohli držet plánované trasy a cestou nikde nezabloudili. Na dlouhé výjezdy se vyplatí i praktický kapesní kompresor pro případné dofoukání kol v terénu.

 Lom Amerika:

Často přezdívaný "Český Grand Canyon", je dalším skvělým místem pro návštěvu. Ovšem na elektrokoloběžce komplikovaný sjezd pro „odvážné“. Model BT501 je vybaven bezdušovými koly, které nikdy nepropíchnete! I tak buďte ostražití.

 Divoká Šárka

Nechce se vám opustit Prahu, ale toužíte si odpoledne provětrat hlavu na čerstvém vzduchu na menších elektrokoloběžkách, např. BTX351 s dojezdem až 40 km? Pak je ideálním místem třeba Divoká Šárka, která se nachází na severozápadním okraji Prahy. Zde můžete na své elektrokoloběžce prozkoumat údolí, lesy a skály. A projíždět se pohodlně po mnoha zpevněných cestách. Na okraj šáreckého údolí se dostanete pohodlně i s elektrokoloběžkou třeba tramvají.

 

Při plánování výletu na elektrokoloběžce je dobré si předem ověřit, zda je daná trasa vhodná pro elektrokoloběžky a zda jsou na trase dostatečné možnosti pro dobíjení, pokud byste jej potřebovali. Také nezapomeňte na bezpečnostní vybavení, jako jsou helma a reflexní prvky.

Máte další tipy na jarní výlety na e-koloběžkách? Podělte se s námi o vaše oblíbené trasy!